Η γενικευμένη έξαρση των ιώσεων συνάδει με την εκτεταμένη λήψη αντιβιοτικών στις μέρες μας. Οι αθλητές αλλά και τα άτομα που αθλούνται με σκοπό τη βελτίωση της υγείας τους (μαζικός αθλητισμός) αποθαρρύνονται από το να συμμετέχουν σε προπονήσεις από τον ιατρό τους καθώς φοβούνται τυχόν επιδείνωση της κατάστασής τους.
Σίγουρα τις πρώτες μέρες η αποφυγή προπονήσεων δίνει τη δυνατότητα στον οργανισμό να ανακάμψει από τη στιγμή που δε θα έχει επιπρόσθετη κατανάλωση ενέργειας, το σημαντικό όμως είναι η επιστροφή να γίνει ομαλά με χαμηλής έντασης προπονήσεις και μικρές σε χρονική διάρκεια.
Το ρίσκο όμως βρίσκεται αλλού, καθώς υπάρχουν αντιβιοτικά τα οποία σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο ρήξης τενόντων. Σε αυτή την κατηγορία φαρμάκων περιλαμβάνεται η ουσία ciprofloxacin (Cipro) and levofloxacin (Levaquin), οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Ενώ όμως όλοι οι τένοντες θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεαστούν , ο Αχίλλειος τένοντας αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο.
Σε αυτή την περίπτωση οι γιατροί θα μπορούσαν να εξετάσουν τη χρήση διαφορετικών αντιβιοτικών στους αθλητές και στα άτομα που αθλούνται με σκοπό τη βελτίωση της υγείας τους (μαζικός αθλητισμός) . Όπως και οι ίδιοι θα πρέπει να ρωτούν σχετικά με τον κίνδυνο από τενοντίτιδα και ρήξη τένοντα πριν από τη λήψη αυτών των αντιβιοτικών.