Γιατί τρέχουμε

Γιατί τρέχουμε; Τι είναι αυτό που μας ωθεί έτσι ώστε για κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου να χάσουμε την επαφή μας με το έδαφος και να βρεθούμε στον αέρα;
Ίσως είναι μία μάχη με τον χρόνο όπως συμβαίνει με τους αθλητές ή μία ‘’εσωτερική’’ μάχη με τον εαυτό μας που μας επιτρέπει να ξεφύγουμε για λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Όπως και να έχει, το τρέξιμο αποτελεί μια απόλυτα φυσιολογική δραστηριότητα του ανθρώπου, εμφανίζεται στη ζωή μας από πολύ νεαρή ηλικία (νήπιο) και εφόσον γίνεται σωστά μπορεί να μας συνοδεύει μέχρι τα βαθιά γεράματά μας.
Μπορεί να είναι για τη ζωή μας, την υγεία μας!
Προβλήματα υγείας όπως: καρδιοαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, νόσος του πάρκινσον, απώλεια βάρους προλαμβάνονται αλλά και αντιμετωπίζονται με την άσκηση! Μελέτες έχουν δείξει ότι το τρέξιμο δρα ευεργετικά και κατά του στρες (ενδορφίνες, ενδοκανναβινοειδή).
Ίσως λόγω χόμπι, το δρομικό κίνημα αποκτά ολοένα και περισσότερους φανατικούς οπαδούς που το ασπάζονται. Το βάζουν στην καθημερινότητά τους, το κάνουν ρουτίνα και δεν είναι τυχαίο. Άλλωστε το πόσο πολύ έχει εξελιχθεί η τεχνολογία γύρω από αυτό (είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, gps ρολόγια κλπ) συνηγορεί στο πόσο σημαντική μορφή άσκησης είναι αλλά και ταυτόχρονα εύκολη για να πραγματοποιηθεί, δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ένα t-shirt, ένα σορτσάκι και έφυγες, ο δρόμος είναι έτοιμος να ακούσει και να δει την δική σου ιστορία.
Το σημαντικότερο όμως είναι πώς μπορούμε να βάλουμε στη ζωή μας αυτό το υπέροχο μέσο άσκησης, ώστε να το “εκμεταλλευτούμε” με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πάντα όμως με τη βοήθεια ενός ειδικού, ενός γυμναστή με στοχευμένες γνώσεις και ειδικότητα.

Γράφει ο Βαρσάμης Κωνσταντίνος,
Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Δρομέας μεσαίων – μεγάλων αποστάσεων Προπονητής μεσαίων – μεγάλων αποστάσεων

Η ομάδα ειδικών του Body Training Greece όπου και να βρίσκεσαι σου παρέχει προγράμματα προπόνησης για να ξεκινήσεις να τρέχεις σωστά αλλά και για να βελτιώσεις την απόδοσή σου μετά από αξιολόγηση της φυσικής σου κατάστασης. Επικοινωνήστε μαζί μας στο email bodytraining.greece@gmail.com